Често задавани въпроси относно Click to Pay с Visa – лесно, интелигентно и сигурно онлайн плащане

Относно Click to Pay с Visa

Click to Pay с Visa е функцията за онлайн плащане на Visa, разработена според най-новите спецификации на индустрията за електронна търговия – EMV Сигурна отдалечена търговия. За да направите покупка, няма да се налага повече да въвеждате 16-цифрени номера на карта, да търсите пароли или да попълвате дълги формуляри. За да се насладите на това лесно, интелигентно и сигурно онлайн плащане, просто кликнете, за да платите с Visa, когато видите иконката Click to Pay,   където се приема Visa.

Първи стъпки

За да започнете, потърсете иконката Click to Pay,  когато плащате в участващи онлайн магазини и използвате Вашите карти Visa, където те се приемат.

Като алтернатива можете да настроите Вашите карти Visa за Click to Pay по следния начин:

  1.  като потърсите и изберете иконката Click to Pay  в онлайн магазините, които приемат Visa;
  2.  като настроите Вашата карта Visa на уебсайта или приложението на Вашата участваща банка издател;
  3.  като посетите портала за потребители на Click to Pay с Visa.

Сигурност и обработка на информация

Обща информация

Извършване на промени

Можете да правите промени във Вашата карта Visa и свързаната с нея информация на Click to Pay с Visa:

  1. Когато се регистрирате в онлайн магазини, които приемат Visa и е показана иконката Click to Pay 
  2. В портала за потребители на Click to Pay с Visa

Запомняне

Да, можете да изберете да активирате тази функция, като изберете  „Запомни ме“. След това можете да пропуснете въвеждането на Вашия имейл и еднократен код за достъп до картите, които сте настроили за Click to Pay с Visa. Това е чудесен начин за ускоряване и улесняване на процеса за плащане - няма да се налага да въвеждате 16-цифрения номер на картата си и друга информация за плащане. „Запомни ме“ функционира за всички уебсайтове на онлайн магазини, показващи иконката Click to Pay с Visa,  където се приема Visa. Тази функция не се препоръчва за споделени устройства.

За потребители на Visa Checkout

Може да видите актуализации на Вашите запазени карти, тъй като се стремим да Ви предоставим лесно, интелигентно и сигурно онлайн плащане, където виждате иконката Click to Pay ‍. Може да се наложи някои актуални потребители на Visa Checkout да бъдат удостоверени отново чрез еднократни кодове, когато кликнат за плащане за първи път. Всички карти Visa, съхранявани във Вашия Visa Checkout, ще бъдат налични за използване, когато се приема Visa. Можете да настроите нови карти за плащане с Click to Pay с Visa в участващ онлайн магазин при плащане. Visa ще прехвърля само Вашите карти Visa към Click to Pay с Visa. Ако имате карти Discover, American Express или Mastercard, просто ще трябва да настроите Вашата карта при първото използване на Click to Pay с Visa.

Не виждате тук Вашия въпрос?


е търговска марка, притежавана от и използвана с разрешението на EMVCo, LLC. EMV® е регистрирана търговска марка в САЩ и други държави и не е регистрирана търговска марка на друго място. Търговската марка EMV се притежава от EMVCo, LLC.